İşletmenizin Mutfak Verimliliğini Artırın

Endüstriyel Mutfak Tasarımı

lazy Termokrom

Endüstriyel mutfak ihtiyaçlarınız için işletmelerinizin mutfaklarını en iyi şekilde projelendirip siz değerli müşterilerimize kullanılabilir ergonomik şık ve ekonomik çözümler üretmeyi kendimize hedef aldık.

Endüstriyel mutfak nedir?

Özellikle gıda sektöründe çalışan otel cafe restoran gibi toplu yemek pişirilip servis edilen işletmeler başta olmak üzere her türlü gıda üretimini hazırlanışını ve satışını konu alan alanların imalathane bölümünde kullanılan krom tezgahlar ve makinalar bütünüdür. İşletmeler yapacak oldukları bu faaliyetlerde imal edecekleri ya da servise sunacakları gıda maddelerini tedarik ettikten sonra depolanması, işlenmesi, tüketime hazır hale gelebilmesi için birçok aşamadan geçirmektedirlerİlk aşama olan gıda saklama genellikle Soğuk hava depoları olarak adlandırılan ısı dereceleri ve nem oranları ayarlanabilen depolarda muhafaza edildikten sonra işlenmesi için hazırlanmış olan şekil itibari ile ismi ANA Mutfak olarak adlandırılan alana geçiş yapar. İşte burada endüstriyel mutfak projeleri uygulama alanındaki faaliyetlerin bütününü ürünlerin hazırlanışından sunumuna kadar aşamaları içermektedir. Bu faaliyet alanındaki uygulama en uygun yerleşim ve en efektif makinaların seçimi endüstriyel mutfak projelendirilmesi ile mümkündür. Uygulama alanındaki bu yerleşimi Termokrom endüstriyel mutfak siz değerli müşterilerimiz için etkili ve planlı şekilde geniş ürün yelpazesi,tecrübesi ve bilgi birikimi ile yapmaktadır.

lazy Termokrom

Endustiyel mutfak tasarımı ve ürün seçimi

İşletmelerinizin mutfaklarında ürün seçimi yukarıda da bahsettiğimiz gibi daha ilk adım olan projelendirme kısmında belirlenecek ürünlerin tamamı üretilecek ya da işlenecek gıda ürününe göre çeşitlilik göstermektedir. Endüstriyel mutfakta kullanılan makine ve teçhizatlar tamamı bir proje tasarlanırken ilk başta yerleşime, üretilecek ürün çeşitlerine ve kapasiteye göre seçilmiş olup kullanılacak krom tezgahların ve makinaların yerleşimi projelendirilerek belirlenecektir.

Bir mutfak projesi tasarlanırken ilk aşama olan muhafazadan sonra hazırlık işleme kısmı işleyişin ilk etaplarını oluşturmaktadır. Soğuk hava depolarına girecek ya da yeni çıkan ürünler hazırlık kısmında işlenmektedir. Hazırlık kısmı muhafaza edilen gıda ürünlerinintemizlenmesi ve dezenfektesi için ilk başta hazırlık ekipmanlarının yanı sıra krom eviyeler ile yıkanma kesme işlemleri için doğrama tahtaları veya poliüretan tezgahlarda işlem görmektedir. Bu tezgahların krom tezgahlar olmasının nedeni krom yapı itibari ile herhangi bir bakteri ya da mikrop üremesinin mümkün olmaması ve temizliğinin kolay olması ve işlenebilir olmasından dolayı tercih edilmektedir. Doğada krom elementi çıkarılıp işlenmesinden sonra tabakalar haline getirilip bizim gibi krom tezgahlar imal firmalar tarafından hazır alınmaktadır. Krom tabakalar hazırlanırken saf krom elementi işlenmesi mümkün olmamasından dolayı içerlerine demir, bakır vs elementler ile alaşım yapılarak imal edilmektedir. İşte burada kullanılacak krom malzemelerin alaşımları kromun kalitesini belirlemektedir. CRN 304 ,430 yada 201 olarak adlandırılan bu krom tabakalar içerlerinden bulunan demir yada diğer elementlerin oranlarını ifade etmektedir. Örneğin Demir alaşımı yüksek olan CRN 430 olan krom tabakası ileriki aşamalarda su gördükçe daha fazla paslanacak ve zamanla krom tezgahlarda kusma yapacaktır ya da CRN 201 olan krom bakır alaşımı fazla olmasından dolayı kullanılacak temizlik ürünlerinin oksitlenmesinden dolayı erozyona uğrayacaktır. Üretimde kullanılacak krom kalitesi bu tip hassas konular için önemli bir ihtiva içermektedir. Projelerimizde imal ettiğimiz ürünlerin krom kalitesi Termokromolarak bizi tamamen bağlayıcı olacağından dolayı kalitesiz bir KROM ürün imal etmemekteyiz.

lazy Termokrom

Hazırlık kısmı tamamlanmış ve pişirme aşamasına gelmiş ürünler yine Sanayi tipi imal edilmiş olan buzdolaplarında günlük olarak muhafaza edilip aşçıların tabiri ile koltuk altı dolaplarda tutulmaktadır. Mutfak projelerinde pişirme grubunun yakınlarında bulunan bu soğutucular anlık pişirme yapılacak olan makinaların, fırın, ocak, ızgara, kaynatma kazanlarının ve bunlar gibi birçok pişirme ekipmanlarının yanlarında veya ustaların kolay ulaşıp aksiyon alacak şekilde konumlandırılmaları proje dahilinde hızlı mutfak, hızlı servis anlık aksiyon gibi işletmelerin kalitesini ortaya koyacak ve dikkat etmesi gereken hususlardan birisini oluşturduğundan dolayı önemlidir. Ürünler hazırlanmış olarak bu dolaplarda günlük muhafaza edilmiş ve daha sonrasında pişirme aşamasına gelmiş bulunmakta. Yine burada endüstriyel mutfak projelendirilmesine konu olan pişirme aşamasında seçilecek pişirme makinalarının seçimleri işletmelerin menüsüne ve servis, sunum şekline göre belirlenmektedir. Termokrom endüstriyel mutfak olarak mutfak projelerimizde pişirme aşamasında kullanacağımız makine ekipmanlarının sürekli teknolojik olarak değişimlerine,ergonomik olmalarına ve işletmenin ihtiyaçlarına uygun olarak seçilmesine özen göstererek projelendirilmesini sağlamaktayız.
Endüstriyel mutfak projelerinin bir ileri aşaması pişirilmiş veya hazırlanmış ürünlerin sergilenmesi muhafaza edilmesi Ticari tip buzdolapları ya da servis hatları olarak devam etmektedir. İşte bu sergileme alanları teşhir dolapları veya satış reyonu olarak adlandırılan muhafaza dolaplarında veya alanlarında gösterilmektedir. İşletmenin faaliyet alanı, sunum şekli bu teşhir dolaplarının ihtiva edilip edilmeyeceğini belirlemektedir. Örneğin Kasap Et pişirici bir işletme bu Kasap teşhir reyonlarını kullanmakta ya da balık restoranı balıklarının seçilmesi için balık dolabını, meze dolabını ürün seçimi için müşterinin görebileceği konumda bulundurmaktadır. Menü ile ilerleyen işletmeler ise ürün çıkışı için yer belirlemekte. Oteller ise açık büfe tarzında servis ve sunumlarını yapmaktadır.
Ürünlerin hazırlık kısmı, sunumu ve satışı bittikten sonra bulaşıkhane bölümü olan projelerin son bölümünde kullanılan tüm malzemelerin bulaşığı sonlandırılmaktadır. Projelendirme aşamasında bulaşıkhane son kısım ve pişirmede kullanılacak olan aletlerin temizliği burada olmasından dolayı servis bölümünden kolay geçişi ve ana mutfağa da akışının sağlanması gerekmektedir. Bulaşıkhane bölümünde kullanılacak olan bulaşık makinası kapasitesi ve bulaşıkhane yerleşimi yine işletmelerin faaliyet alanlarına ve hizmet ettikleri kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Ana hatlar ile bahsettiğimiz Endüstriyel mutfak projelendirilmesi ana başlıklar altında toplayacak olur isek

Soğuk hava depoları ve muhafaza

Hazırlık ürünlerinin yerleşimi

Pişirme ve ana mutfak tertibatı

Servis ve sunum (Ticari tip buzdolapları,  Açık büfeler )

Bulaşıkhane olarak işlemektedir.

 

Örnek Proje Videomuz

Restoranınızın Başarısını Garanti Altına Alın

Endüstriyel Mutfak Tasarımı Örnekleri